2015. augusztus 26., szerda

Pretty Little Liars félévadzáró, avagy Bálint miért motyogja már egy ideje hogy bullsh*t.

bullsh*t - marhaság, hülyeség, buta beszéd, sületlenség

Sziasztok!


Ma egy kellemes, de egyben dühítő sorozatról fogunk beszélgetni, aminek nem más a neve mint Pretty Little Liars. Ez a bejegyzés ismételten spoilereket tartalmaz. Írni fogok a sorozatról, és a legutóbbi részről, ami egyben a nyári félévadzáró, amelyben kiderült ki 'A', mik az indítékai, és még sok más. Heves érzelmek, dühöngés, csalódás várható. A posztban a beágyazott tartalmak többségének videóit, szöveges tartalmait az Ashley Benson Magyar Rajongói Oldalnak köszönhetjük. Innen is hálásak vagyunk minnie-nek, az adminnak, aki mindig minőségi fordítással örvendeztet meg minket!

Szóval az úgy volt, hogy egy forró nyári délután nem volt jobb elfoglaltságom egy bödön fagyi társaságában, mint sorozatot nézni. Itt jött képbe a PLL. Már nagyon kíváncsi voltam rá, gondoltam elkezdem nézni. Azt hiszem, ekörül adták az 5x12-t, vagyis jól le voltam maradva. Sok vidám és rémisztő pillanatot köszönhetek ennek a szériának. Voltak epizódok, amik vérfagyasztóak voltak, de néha (néha, az összes részben) magánéleti problémákról is volt szó. Halomnyi döbbenetet okoztak olyan jelenetek, mint Toby leleplezése, Ezra A, és ehhez hasonló pillanatok, amit minden rajongó átérez. Hálás vagyok a sorsnak, hogy megtaláltam ezt a sorozatot. Lassan, de biztosan az ötödik évad félévadzárójáig. Közben sokan meghaltak, elmentek és maradt egy csomó elvarratlan szál.


És itt kezdődik az egész. Ugyanis ezekből a bizonyos történetdarabkákból annyit raktak össze, hogy azt emberi ész nem képes felfogni. Egyet megválaszolnak, de az a válasz szül 4 újabb kérdést. Valószínű az írok, producerek sem tudják mit csinálnak. De egy valamiben jók: az érdeklődés fenntartásában. Mégis hány olyan ember lehet, aki csak azért nézte/nézi tovább a szerintük rossz, minősíthetetlen, unalmas sorozatot, mert voltak/vannak dolgok, amikre kíváncsiak?

És most jöjjön egy kis történelem   -historytiiiiiime-


A Pretty Little Liars egy amerikai sorozat, ami Rosewoodban játszódik. Az ABC Family tűzte műsorára először 2010-ben. A sorozat Sara Shepard könyvsorozata alapján készült, és ez így elég erős, ugyanis ég és föld a kettő. Az első könyv sikeresen elért Magyarországra, az Ulpius-ház jóvoltából, de mint tudjuk, ez az a kiadó, aki belekezd 20 sorozatba, és azokból 3-at folytat (jobbik esetben). Minnie megszavaztatta a néppel a további könyvek fordítását, ezért ő szorgosan dolgozik rajta, további infó ITT.

A sorozat középpontjában 4 lány áll, akiknek még álmomból felkeltve is tudom a teljes karakter és színész nevüket. Ha be kellene rakni egy kategóriába, az valahogy így nézne ki: tinidráma, amiből azért a bólé hangulat sem hiányzik, szóval néhol komor, néhol vicces, elég kétélű, társadalmi problémákkal is foglalkozik, remekül bemutatva, továbbá durva dolgok is vannak benne, de a barátság fontossága is szerepet kap és.... *agyfagyás*


Eddig 5 teljes és egy fél évadot élt meg, de már be van rendelve a 7. évad, és nem zárkóznak el filmtől vagy 8. évadtól a rajongók nagy örömére.

Az agyonreklámozott #SummerOfAnswers az idei, hatodik évad első felére utal. Tudni kell, hogy lesz még egy tízrészes etap, ami januárban startol, és a jelenlegi évad első és második fele között lesz öt év ugrás. Csak hogy ne legyen egyszerű.

Kitérve a legutóbbi részre

Szerintem az írók sem tudták kit akartak A-nek, ami enyhén dühítő, mert ha az elején megvan ki a "főgonosz", akkor arra fel lehet fűzni cselekményeket, tetteket, de ez a Cece A akkora szemétség az alkotóktól. Nem azt mondom, hogy rossz (de az), a rajongók ezerszer jobb teóriákat találtak ki, amik egyrészről nézhetőbbek, másrészt érdekesebbek, logikusabbak.
A visszaemlékezéses történetmesélés tetszett, máshogy nem is lehetett volna megoldani. Azért amikor Mrs. D. meghalt, és Cece ott sírt, hát akkor kicsit megsajnáltam. 
A másik pedig. Komolyan. Sara Vörös Kabátos. Tök jó. Annyira nem örültem, de elfogadható. ÉS ERRE KIDERÜL HOGY AZ A NŐSZEMÉLY MÉG FEKETE ÖZVEGY IS!!!!444
Hát azért álljon már meg a fáklyás menet kééérem!!!
Olyan sebeket téptem fel, amiket nem kellett volna. A fanok már akkor gyanakodtak, amikor Sara az évad elején feltűnt. Először azt hittem, hittük Bethany Young az, de hála az utolsó résznek, tudjuk hogy ő egy szemét Konzum-Mädchen. Ő lökte le Toby anyukáját a tetőről. :(
És akkor a rész első perceiben Sara rejtélyesen kinn marad, hogy ő majd hívja a rendőrséget. Kicsit sem gyanús. Aztán kiderül.
És sok dolgot megtudtunk "arról" az éjszakáról. Bonyolult? Ááá, kicsit sem...
Az epizód legjobb része az volt, amikor Emily felpofozta Sarát. Na. Nem vagyok híve az erőszaknak, de megérdemelte.
Szegény mamikák még mindig lenn kuksolnak a pincében, de kiszabadulnak, legalábbis az előzetest megtekintve, meg amúgy is. :D
A vége megér egy külön misét: a legszívszorítóbb pillanata az egész évadnak, ha nem az egész sorozatnak. A lányok elbúcsúznak egymástól.  :(((((((
És miután depiztem ezen egy sort, jött a meglepő csavar: mutattak egy kis részt az öt éves ugrásból, azaz a januártól startoló részekből, amiből elég sok minden kiderült, mint...
... az összes lány extrém gyönyörűen fog kinézni, de Hanna magasan megugorja a lécet.
... Alison haja eléggé jól néz ki.
...aprópó Ali: összeházasodik valakivel, mert a táblára, ami nevet ír, az Mrs. Rollins (állítólag új karakter lesz)
...Aliből valószínűleg tanító lesz a rosewoodi gimiben.
...valaki jön Aliért, és ez a valaki egy fiú/srác/férfi/nyugdíjas bácsi.

...ettől mindenki bepánikol és vége.


Vagyis amit leszűrhetünk: lesz lagzi, találkozás, egy új gonosz, tanulás ezerrel (khmm.., nem hiszem el hogy ezt legépeltem), szépségek és szörnyetegek  új, helyes srácok, de a régiekről sem feledkezünk el. :)



Epekedve várom a következő részeket, a 6x11, vagyis az első új rész trailerét ITT tudjátok megskubizni. 
Mit tudunk a 6B-ről? Katt.
És a napokban minnie közzétett egy igen hasznos cikket, ami egy PLL idővonal. Rajongóknak kötelező.

Miért ajánlom a PLL-t?
Mert egy fantasztikus sorozat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése